On jälleen tullut se aika! Nimittäin hakea mukaan Humanistispeksiin!

Kymmenes Humanistispeksi nousee lavalle jälleen helmikuussa 2020 viikolla 8 ja, jotta vuoden suurin spektaakkeli saadaan yleisön eteen tarvitaan iso joukko innokkaita tekijöitä sen luomiseen. Kaikille taidoille laidasta laitaan löytyy käyttöä: yli 100 hengen työryhmämme sisältää lähes 20 erilaista tiimiä, joista kaikista saa omanlaisen kokemuksen suuren teatteriesityksen valmistumisesta. Humanistispeksin tarina jatkuu – ja juuri sinä voit olla osa sen seuraavaa lukua!

Hakuaika on 2.9.-22.9. Hakulomakkeeseen pääset täältä.

TEHTÄVÄKUVAUKSET

Blogivastaava huolehtii siitä, että speksin blogivirta pysyy tasaisena ja tasokkaana. Blogivastaava hankkii produktion mittaan tekstejä produktiolaisilta ja huolehtii niiden julkaisuaikataulusta.

Instagram-vastaava huolehtii siitä, että ajankohtaiset tapahtumat sekä eri tiimien meneillään olevat tehtävät päivittyvät instagramiin. IG-vastaava auttaa myös ideoimaan uutta sisältöä instagramiin.

AD (art direction) vastaa produktion visuaalisesta ilmeestä esityksen ulkopuolella. Päätoimet ovat julisteen ja käsiohjelman suunnittelu sekä toteutus. Hommat ovat pääosin graafista suunnittelua ja kuvittamista. Tehtävää löytyy niin konkareille kuin uusillekin tekijöille.

Valokuvaaja tuottaa produktiolle kuvamateriaalia treeneistä ja kokouksista sekä tietenkin esityksistä. Työ painottuu esitysviikolle, muut aikataulut ovat joustavia.

Videotiimi suunnittelee ja toteuttaa esitykselle markkinointimateriaalia videomuodossa sekä tuottaa videomateriaalia produktiossa lavalle heijastettavaksi ja esitettäväksi. Tiimeihin sopivat sekä videotuotannon taitajat että siitä kiinnostuneet aloittelijat.

Lipunmyyntitiimi päivystää tammi-helmikuussa kampuksella lipunmyyntivuoroissa levittäen speksin ilosanomaa yliopistokansalle. Esitysviikolla vuorossa ovat haalarimerkkien ja muiden oheistuotteiden myynti väliajoilla sekä ennen esitystä.

Muonitustiimi nauttii suurta produktion sisäistä arvostusta ja kunniaa. Pitkät läpimenoviikonloput, illanvietot ja esitysviikon paineet olisivat huomattavasti ankeampia ilman ahkeria kauhanheiluttajia. Lisäksi keittiössä on tunnetusti parhaat bileet.

Bändi tekee todeksi sovitustiimin työn ja antaa lavalla oman musiikillisen panoksensa omstartteihin. Bändiin ovat tervetulleita hakemaan komppisoittajien lisäksi jousi- ja puhallinsoittajat sekä laulajat. Treenejä on syksyllä tiistaisin ja keväällä esitysviikon lähestyessä tiistaisin ja keskiviikkoisin.

Näyttelijä vastaa yleisön viihdyttämisestä nerokkailla vastauksilla omstarteihin. Hyötyä on myös laulutaidosta, sillä näyttelijät vastaavat laulujen soolo-osuuksista. He kaikki myös osallistuvat tanssijoina suuriin ryhmäkoreografioihin. Harjoituksia on intensiivisesti läpi syksyn ja talven. Näyttelijöitä luotsaavat yhdessä ohjaaja ja apuohjaaja.

Tanssijat tekevät speksin biiseistä näyttäviä musikaalinumeroita. Lisäksi tanssijat ovat usein mukana kohtauksissa pienissä rooleissa. Speksin tanssitiimi treenaa useamman kerran viikossa syksystä esitysviikolle sekä keskenään että bändin ja näyttelijöiden kanssa.

Äänitiimi työstää esityksen äänisuunnittelua käsikirjoituksen ja ohjaajan näkemysten pohjalta. Lisäksi äänitiimi tekee yhteistyötä bändin ja laulavien näyttelijöiden kanssa miksauksen ja äänentoiston merkeissä.

Valotiimi suunnittelee, rakentaa ja ajaa esityksen valot valopäällikön johdolla. Yhteistyötä tehdään muiden visutiimien, kuten lavastuksen ja videosuunnittelun kanssa. Tiimin työ painottuu esitysviikolle.

Lavastaja suunnittelee ja rakentaa lavastuksen lavastuspäällikön johdolla. Suunnittelu tapahtuu syksyllä ja rakennus lähellä esitysviikkoa. Lavastajat huhkivat erityisesti esitysviikon alussa ja lopussa.

Rekvisiittatiimi auttaa näyttelijöitä tekemään roolihenkilöistä mahdollisimman eläviä huolehtimalla lavalla tarvittavista esineistä. Aidon näköisen, kestävän ja turvallisen rekvisiitan valmistaminen tai hankkiminen tarjoaa välillä melkoisia haasteita.

Puvustaja loihtii esiintymisvaatteet näyttelijöiden ja tanssijoiden päälle. Puvustus on yksi eniten aikaavievistä tiimeistä, jossa pääsee käyttämään luovuutta ja oppimaan uutta.

Maski- ja hiustiimi suunnittelee hahmojen ulkoisen ilmeen syksyn aikana ja pääsee ensimmäiseen tulikokeeseen tammikuun promokuvauksissa. Esitysviikolla tiimi jalkautuu tukevasti backstagelle pitämään huolta esiintyjistä ennen esitystä ja sen aikana.

Tiimipäälliköt ottavat hakijoihin yhteyttä hakuajan päätyttyä koskien hakutehtävää ja mahdollista haastattelua.

Voit ottaa kaikissa ongelmatilanteissa ja kysymyksissä yhteyttä produktion tuottajiin sähköpostilla tuottajat@humanistispeksi.fi.

Speksi on loistava tilaisuus kokea uutta, saada hyvää kokemusta työelämää varten ja ennen kaikkea liittyä mukaan mahtavaan yhteisöön. Speksin tekeminen on kokemus, jota voi muistella vielä vuosikymmenten jälkeen. Tervetuloa!

Do you speak English and would like to join the next Humanistispeksi musical production? Please contact our producers by email: tuottajat@humanistispeksi.fi. Welcome to the community!

Hakuaika on 2.-22.9. ja hakemaan pääset täältä.