Humanistispeksin kesäproduktioiden haut ovat päättyneet.

Toteutamme kesällä 2018 kaksi erilaista, isosta speksiproduktiosta poikkeavaa kesäproduktiota. Kesällä esitettävään teatteriprojektiin etsitään tekijöitä toteuttamaan William Shakespearen Myrsky-teokseen pohjaavaa esitystä. Syksyllä esitettävään Puhu mulletanssiteokseen haetaan tekijöitä toteuttamaan pientä, livemusiikkiin toteutettavaa kokonaisuutta. Kaikki produktiomme toteutetaan vapaaehtoistyönä, ja niihin voi hakea mukaan kuka vain, huolimatta siitä onko aikaisemmin ollut mukana Humanistispeksin toiminnassa. Alta pääset lukemaan lisää produktioista ja löydät hakuohjeet.

Teatteriproduktio

Toteutamme toisena kesäproduktiona uudelleen dramatisoidun version William Shakespearen näytelmästä Myrsky. Haemme tekijöitä esiintymään, toteuttamaan produktion visuaalista ilmettä ja toimimaan tuottajan työparina. Produktio esitetään 7.-15.8.2018 välisenä aikana Höyhentämöllä, Punavuoressa.

Esiintyjille on tarjolla puhe- ja liikerooleja. Harjoittelussa painottuvat kunkin esiintyjän oma kehitys, tekstin tulkinta ja näyttämöilmaisun peruselementit kuten läsnäolo sekä tilan ja vastanäyttelijöiden tiedostaminen. Liikerooleissa hyödynnetään mm. kontakti-improvisaatiota ja akrobatiaa. Tanssitaustasta on hyötyä, mutta halu oman liikeilmaisun kehittämiseen riittää. Esiintyjäksi hakiessa ei tarvitse valita, hakeeko puhe- vai liikerooliin. Harjoitukset alkavat heti huhtikuun lopussa ja jatkuvat elokuun alkuun esityksiin asti. Harjoituksia pidetään 2-4 kertaa viikossa.

Muuhun työryhmään haemme aputuottajaa, äänisuunnittelijaa, valosuunnittelijaa, rekvisitööriä sekä maski- ja hiusvastaavaa. Työryhmän rakenne on joustava, joten voit olla mukana toteuttamassa useampaakin eri osa-aluetta produktiossa oman mielenkiintosi mukaan.

Järjestämme pääsykoetilaisuudet 18.-19.4. sekä 22.4. Produktion ohjaa Taru Jäntti ja vastaavana tuottajana toimii Oili Paaskoski. Apuohjaajana toimii Manu Paavilainen sekä koreografina Pauliina Kettunen.

HAKULOMAKKEESEEN

Lisätietoja hausta:

Oili Paaskoski, tuottaja
oili.paaskoski@helsinki.fi

Taru Jäntti, ohjaaja
taru.jantti@helsinki.fi

Nykytanssiproduktio

Toisena kesäproduktiona toteutamme nykytanssiteoksen Puhu mulle, joka käsittelee ihmissuhdetta rakentavia dialogeja liikkeen, runouden ja musiikin keinoin. Etsimme produktioon nyt tanssijoita, laulajia, pientä bändiä, sekä visuaalisesta ilmeestä vastaavia henkilöitä, kuten puvustajia, valosuunnittelijoita, maskeeraajia ja kampaajia. Teos esitetään Narrin näyttämöllä 24.8.-1.9.2018 ajalla.

Ihmissuhteet rakentuvat pitkälti kahden ihmisen käymien keskustelujen varaan. Teos tarkastelee sitä, miten näissä keskusteluissa toistuvia teemoja voisi ilmentää nykytanssin keinoin. Tekijät pääsevät jakamaan ajatuksiaan teoksen aiheista ja työstämään niitä liikkeeksi ja sanoiksi osana tiivistä ja kiinteää työryhmää.

Teos syntyy yhteistoiminnallisesti työryhmän ajatusten ja ideoiden pohjalta. Harjoittelussa painotetaan omista kokemuksista ammentamista, tulkintaa ja vuorovaikutteista työskentelyä. Tanssiharjoitukset alkavat kesäkuussa, ja niitä on 2-4 kertaa viikossa. Bändi treenaa heinäkuun lopusta alkaen.

Valinnat tehdään hakemusten ja 22.4. järjestettävän valintatilaisuuden perusteella. Teoksen ohjaajana ja koreografina toimii Maija Muntila ja dramaturgina Noora Pitkälä. Musiikista vastaavat Elsi Vertanen ja Lauri Grünthal ja teoksen tuottavat Santtu Suvanto, Henrikki Pöntinen ja Nina Teikari.

HAKULOMAKKEESEEN

Lisätietoja hausta:

Maija Muntila, ohjaaja / koreografi
maija.muntila@live.fi
Elsi Vertanen, musiikkivastaava
elsi.vertanen@uniarts.fi
Tuottajat
puhumulle@gmail.com