Iso osa kesästä on ollut pyörimistä lattialla ja lattian poikki. Kulkemista Siilitielle ja Uudelle ylioppilastalolle. Humanistispeksin nykytanssiproduktiossa tanssijana mukana oleminen on tarkoittanut sitä, että kulunutta kesää ovat rytmittäneet harjoitukset: kehon fyysisen suorituskyvyn koetteleminen, nilkkojen rullailu ja produktion teemojen pyöritteleminen yhdessä toisten produktiolaisten kanssa.

Ollaan treenattu useassa eri lokaatiossa. Kerran myös puistossa. Tai ainakin osa treenasi puistossa (saatoin itse ehdottaa puistossa treenaamista ja sitten jäädä sivuun kyseisistä treeneistä tentin vuoksi). Pidettiin useat harjoitukset alkukesästä uuden ylioppilastalon 5. kerroksessa. Kyseisessä tilassa on hyvä lattia ja upeat korkeat ikkunat, mutta sieltä uupuu treenaamista helpottava peili. Toisaalta hissittömän talon viidenteen kerrokseen ravaaminen toimi oivana alkulämmittelynä.

001-eka

Produktio on tanssijan näkökulmasta rakentunut ihanan sulavasti itsenäisistä palasista. Alkukesästä sovitettiin tanssijoiden ja ohjaajan kesken treeniaikatauluja Doodlen kautta. Samaan aikaan musiikkipuolta tekevät produktiolaiset sovittivat teoksen kappaleita. Puvustajat alkoivat jossain kohti kesää tuoda asuja sovitettavaksi. Teoksen tekstejä kirjoitettiin Perusta.

002-toka

Puhu mulle käsittelee eri ihmissuhteissa käytäviä keskusteluja, eli puhumista, tapoja kertoa ja kuunnella sekä hiljaisuutta ja tulkintoja. Välillä liike käsittää sellaista, jota puhe ei tavoita ja toisin päin. Sellaiset railot, joissa liikekieli ei täysin tulkitse puhetta tai puhe selitä liikekieltä ovat olleet tässä produktiossa tanssijan näkökulmasta haaste, mutta toisaalta upea leikkikenttä.

003-vika

Produktion takana on päälle parinkymmenen henkilön tiimi, joka kokoontuu ensi viikolla kenraaleihin. On huippua päästä tapaamaan loputkin produktiolaisista ihan oikeasti. Ja vielä huikeampaa, että saadaan aseteltua vihdoinkin yhteen kaikki produktion eri palat. Tiedän jo, että tanssia on työstetty huolella, ja että musatreenien nauhoitusten perusteella kuultavana tulee olemaan todella sykähdyttäviä sovituksia. Kaikesta teoksessa ei kuitenkaan ole mahdollista kertoa. Liikettä on osin vaikea selittää. Ja osin kaikki selviää vasta lavalla.

On tultava paikalle, nähtävä ja kuultava. Enää yhdeksän päivää ensi-iltaan!

Löydät Puhu mulle -teoksen Facebook-tapahtuman täältä!

Teksti ja kuvat: Matilda Susila