Myrskyn silmässä: kesäproduktiolaisten mietteitä teatterikesästään

Velhotar Prospero syrjäytettiin Milanon hallitsijan paikalta ja ajettiin maanpakoon. Neljäntoista vuoden odotus palkitaan vihdoin, kun vanhat viholliset ajautuvat myrskyn seurauksena rantaan. Tilaisuus kostoon ja hyvitykseen on vihdoin käsillä. Mutta mitä jos uhri on samaan aikaan myös itse syyllinen?

Humanistispeksin kesäproduktion Myrskyn näytökset lähenevät huimaa vauhtia. Sillä välin kun viimeiset kohtaukset ja yksityiskohdat muovautuvat lopulliseen muotoonsa, haastattelimme kolmea produktiolaista siitä, millaista on ollut tehdä Myrskyä.

37728965_10210945560229721_3173765323169988608_n

Kuka olet ja mitä teet Myrskyssä?

Olen Reeta Kantanen ja proggiksen rekvisiittavastaava. Rakentelen, hankin ja tuunaan erilaista esineistöä ja pientä lavastusta esitystä varten. Jos tarvitaan jokin tietty esine, niin minun hommiini kuuluu hankkia sellainen. Tein myös mainonnassa käytetyn aaltografiikan, vaikka se ei rekvisitöörin hommiin kuulukaan.

Mitä produktiossa mukana oleminen on antanut sinulle?
Jonkin verran stressiä, sekä tekosyyn hankkiutua eroon ylimääräisistä laudoista ja kaataa pari puuta.

Miksi Myrskyä kannattaa tulla katsomaan?
Se näyttää ihan pirun hyvältä jo harjoitusvaiheessa, mistä kaikki propsit ohjaukselle, koreografialle ja näyttelijöille. En jaksanut lukea Shakespearen alkuperäistekstiä, mutta tämän jaksan varmasti katsoa!

37730713_10210945560069717_213713934811660288_n

Kuka olet ja mitä teet Myrskyssä?
Olen Vili Järvinen ja mukana Myrskyssä äänisuunnittelijana. Työskentelen paljon musiikin parissa, ja viimeisen vuoden aikana olen kiinnostunut paljon myös teatteriäänestä ja -musiikista.

Mitä produktiossa mukana oleminen on antanut sinulle?
Myrsky on ensimmäinen näytelmä, johon teen kaiken äänen ja musiikin, muttei varmasti viimeinen! On ollut herkullista päästä tekemään projektia itselleni hyvin inspiroivista lähtökohdista: en edes tiennyt mukaan lupautuessani, että tästä klassikkoteoksesta tehdään modernisoidumpaa versiota, johon haluttiin hiphop-viritteistä musiikkia.

Miksi Myrskyä kannattaa tulla katsomaan?
Monenlainen urbaani musiikki on lähellä sydäntäni ja pyrin tekemään osaltani näytelmästä version, joka pystyy kiinnostamaan sekä klassikkonäytelmien että nykyteatterin ystäviä.

37565521_10210945559909713_8025880711724531712_n

Kuka olet ja mitä teet Myrskyssä?
Mä oon Akseli Rouvari ja oon Myrskyssä mukana näyttelemässä. Näytteleminen on tosi kokonaisvaltaista hommaa ja usein hemmetin haastavaa, mutta juuri sen takia todella palkitsevaa. Treenit meillä menee tyypillisesti kohtausten harjoittelussa, kässärin soveltamisessa käytäntöön ja kokonaisvaltaisessa näyttelijyyden kehittämisessä, sekä tietty yhteisessä hauskanpidossa! Omatoiminen työskentely treenien ulkopuolella painottuu etenkin hahmotyöstöön ja vuorosanojen opetteluun.

Mitä produktiossa mukana oleminen on antanut sinulle?
Henkilökohtaisesti todella paljon. Koen esimerkiksi oman näyttelijyyteni kehittyneen valtavin harppauksin eteenpäin. Iisisti isoin asia on kuitenkin se, miten siistiä on olla jatkuvasti niin inspiroivien ja taitavien ihmisten ympäröimänä. Myrskyn porukka on alusta asti tuntunut todella turvalliselta ja kannustavalta ympäristöltä ilmaista itseään. Jokainen persoona tuo siihen omalla luonteellaan ja työskentelytavoillaan korvaamattoman lisämausteensa.

Miksi Myrskyä kannattaisi tulla katsomaan?
Koska intohimoisten ja taitavien ihmisten yhdistäessä luovuutensa syntyy aina jotain uniikkia. Nämä kokemukset ja tunteet ovat teatterissa käsinkosketeltavissa, etenkin Höyhentämöllä, jossa yleisö ja esiintyjät ovat todella lähellä toisiaan. Tulkaa siis näkemään ja kokemaan miltä tuntuu olla Myrskyn silmässä – nähdään esityksissä!


Myrsky esitetään elokuussa Höyhentämöllä. Lippujen hinta on aikuisille 12€ ja opiskelijoille, eläkeläisille sekä työttömi
lle 8€. Voit varata omasi nyt osoitteesta liput@humanistispeksi.fi. Lisätietoja löydät facebook-tapahtumastamme.

$

BLOGI

%d bloggaajaa tykkää tästä: