Yksi Humanistispeksin tämän vuoden yhteistyökumppaneista on upea Etnofitness, jonka ihanissa ja värikkäissä saleissa olemme saaneet tanssia tammikuusta lähtien.

 Yksi tanssipäälliköistämme pääsi kokeilemaan samban rytmejä helmikuun piristykseksi. Emma kertoo kokemuksestaan näin:

Kaunis, valoisa päivä vain parani, kun pääsin Etnofitnessin ovista sisään. Siistit ja värikkäät tilat antavat paikasta heti raikkaan kuvan. Tiskillä minua tervehdittiin vähemmän käytetyllä ”sambaamaan?” tervehdyksellä, johon vastasin enemmän kuin innoissani, että ”kyllä kiitos!”.

Kun upea, silmänräpäyksessä kropassa reaktion aiheuttava biitti alkoi soida lauantaina 26.2. klo 14.15 tajusin, että enhän minä ole koskaan ennen tanssinut sambaa. Polvet alkoivat hieman tutista. 

Jännitys oli kuitenkin täysin turha tunne. Seuraavat puolitoista tuntia sain uppoutua Topi Viermaan taidokkaalla, vaivattomalla ja inspiroivalla opastuksella samban rytmeihin ja vivahteisiin, enkä olisi voinut olla onnellisempi siitä että olin paikalla. Paitsi tietty jos tunti olisi ollut pitempi, sen verran hauskaa minulla oli!

Samba oli Topin johdolla helposti lähestyttävää ja koreografiaa tehtiin pitkään ja hartaasti, aina uusia liikkeitä lisäillen. Oli vapauttavaa saada vain nauttia olostaan ja päästä oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Aivoni rentoutuivat täysin kun ei tarvinnut tehdä mitään muuta kuin seurata perässä ja tanssia. Samba itsessään oli todella huikea kokemus, enkä malta odottaa, että pääsisin kokeilemaan lajia vielä enemmän. Oli mukavaa päästä hetkeksi ulos musikaalin maailmasta täysin toisenlaiseen ilmaisuun. Varsinkin lantio ja pohkeet pääsivät tällä tunnilla töihin koordinaatiokyvyn lisäksi.

Etnofitnessillä kulku aulasta ihanan valoisaan saliin ja lopulta kohti kotia oli alusta saakka täynnä iloa ja intoa. Etnofitnessillä on vain yksinkertaisesti helppo viihtyä, oli sitten itse tuntiin osallistumassa tai vetämässä speksitreenejä. Suosittelen lämpimästi!