Sovitus ja sanoitus

Humanistispeksi on täynnä toinen toistaan näyttävämpiä ja energisempiä musiikkikohtauksia. Mutta ennen kuin taiturimaiset solistit ja bändi voivat saapua lavalle valloittamaan yleisön säteilevällä olemuksellaan, tarvitaan jotakuta tekemään likainen työ taustalla: ja se kyseinen henkilö olet sinä, sovittaja tai sanoittaja!

sovitusheikkilotvonen
Sovitustiimi vastaa siitä, että Haamujengi saa arvoisensa äänimaailman ympärilleen. Kuva: Heikki Lotvonen

Jos sinulla on kokemusta kappaleiden säveltämisestä, sovittamisesta, tai sinulla on musiikista muuten hyvä tuntemus, olet todennäköisesti juuri se, jota kaipaamme. Sovitustyössä tarvitset nuottien luku- ja kirjoitustaitoa, pohjatiedot musiikin teoriasta, sekä mielellään jonkin notaatio-ohjelman (esim. Sibelius, Finale) hallitsemista.

Aikaisempiin speksiyhtyeisiimme on perinteisen rokkibändin lisäksi kuulunut usein jousisektio, kosketinsoittaja sekä kattaus erilaisia puhallinsoittimia. Tälle kokoonpanolle on sovitettu pop- ja rockbiisejä, euroviisu- ja musikaalisävelmiä, ja jopa elokuvamusiikkia. Älä kuitenkaan huolestu, emme pistä uusia tulokkaita sovittamaan speksin suurimpia ja vaikeimpia spektaakkelikappaleita, vaan aloitamme helpommista ja lyhyemmistä biiseistä.

Leijonanosa sovitustyöstä ajoittuu tulevalle syksylle. Sovittajana saat valita työaikasi ja -paikkasi vapaasti, ja tiimiin voit osallistua myös myös muun speksitoiminnan ohessa! Sovitustiimimme on rento ja täynnä huipputyyppejä, toivomme myös sinun olevan yksi heistä!

Sanoitus pitää huolen, että laulajilla on jotain sanottavaa. Kuva: Emilia Nuutinen
Sanoitus pitää huolen, että laulajilla on jotain sanottavaa. Kuva: Emilia Nuutinen

Sovitukset tarvitsevat loistaakseen myös huikeat sanat. Sanoittajana pääsee vaikuttamaan ohjaajan antamien ohjeiden puitteissa siihen, mitä esityksessä lauletaan. Työmäärällisesti tai aikataulullisesti homma ei ole erityisen kuormittavaa, joten se on ensikertalaisellekin helppo tapa tulla mukaan speksiperheeseen. Sanoittajan työvälineitä ovat tekstinkäsittelyohjelma ja kiinnostus luovaan kirjoittamiseen. Kuten sovitustiimissä, myös sanoitustiimissä työajat ja -paikka ovat muita tiimejä vapaammin valittavissa.

$

BLOGI

%d bloggaajaa tykkää tästä: