Taitajien verkosto

Humanistispeksin blogi kävi tutustumassa yhteistyökumppaniimme TAKUun. Minulla oli ilo haastatella järjestön työntekijää Vilja Byströmiä, joka esitteli tarkemmin sen toimintaa. TAKU ry on kulttuuri- ja taidealojen ammattijärjestö, johon voi kuulua kuka tahansa kulttuuri- tai taidealan korkeakoulututkinnon saanut henkilö tai alan opiskelija. Se on osa Akavan Erityisalojen liittoa. Byström listaa järjestön päätehtäviksi jäsenten edunvalvonnan sekä taiteen ja kulttuurin ammattilaisten osaamisen vahvistamisen ja sen tunnetuksi tekemisen. ”TAKUlle tärkeintä on jäsenten työelämän mielekkääksi tekeminen ja sen sellaisena säilyttäminen”, hän tiivistää. Byström suosittelee ehdottomasti liittymistä jo opiskeluaikana, jotta työelämän verkostojen rakentamisen pääsee aloittamaan jo opiskeluaikana!

Tuohon noin 3500 jäsenen muodostamaan verkostoon mahtuu Byströmin mukaan yli 500 ammattinimikettä. Hänen oma monipuolinen kokemuksensa on tässä monipuolisessa järjestössä työskennellessä hyödyksi; hänellä on medianomin tutkinto Tampereen ammattikorkeakoulusta ja maisteritutkinto Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Arts Management -koulutusohjelmasta. Yksi Byströmin vastuualueista TAKUssa on yhteydenpito opiskelijoiden kanssa. Yhteistyö on järjestölle tärkeää ja sitä toteutetaankin monin tavoin. TAKUn hallituksessa on opiskelijajäsen ja järjestö antaa julkisia lausuntoja opiskelun epäkohdista, esimerkiksi jonkin oppiaineen opiskelun vaarantuessa yliopiston muutosten takia. Lisäksi järjestö on yhteistyössä tapahtumien ja muun toiminnan järjestämisessä sekä yliopistojen että opiskelijajärjestöjen kanssa. Se on esimerkiksi ollut sponsorina jo useassa, ja niin tässäkin, Humanistispeksin produktiossa.

TAKU logo rgb

TAKUn jäsenenä on helppo oppia uutta ja saada uusia tuttavuuksia, sillä se järjestää paljon koulutuksia ja tapahtumia. ”Jo opiskeluaikana voi osallistua mihin tahansa tapahtumiin. Opiskelijajäsenyyttä ei erotella mitenkään muista jäsenyyksistä”, Byström tähdentää. Yksi seikka opiskelijan tosin kannattaa huomioida. Jäsenmaksua ei nimittäin peritä tuista vaan ainoastaan palkkatulosta, josta se on 1,3%. Verkostoitumista ajatellen ammattijärjestö organisoi muun muassa lounastreffejä, joissa järjestön jäsenet voivat tutustua toisiinsa lounastaessaan. Myös alan työntekijöiden osaamiselle tuodaan näkyvyyttä tapahtumilla. Esimerkiksi 26.10. TAKUn NordMatchissä järjestämä Humanistic think tank: From talk to action tähtää siihen. Muita tapahtumien aiheita ovat muun muassa työnhakutaitojen ja somemarkkinoinnin oppiminen. Byström huomauttaa lopuksi, että he TAKUssa toivovat opiskelijajärjestöjen ja jäsentensä kertovan heille aktiivisesti toiveistaan ja työelämässä kohtaamistaan ongelmista. Yhteistyö on paras keino mielekkään työelämän aikaansaamiseksi!

P1090106
Humanistispeksin blogivastaava Roosa Saloheimo ja TAKU ry:n Vilja Byström

 

Mitkä ovat omat kulttuurivinkkisi marraskuulle, Vilja Byström?

Culturafest: kulttuurin- ja taiteen festivaali, jonka järjestää Suomen venäjänkielisten osallisuutta tukeva Cultura-säätiö

MuTeFest: Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian aineryhmän järjestämä festivaali

Takusta voit lukea lisää täältä: taku.fi

Valokuvat: Anniliina Lassila

$

BLOGI

%d bloggaajaa tykkää tästä: