Tanssin iloa

Yksi Humanistispeksin tämän vuoden yhteistyökumppaneista on EtnoFitness. Tanssijamme ovat harjoitelleet ahkerasti heidän tiloissaan syksystä asti. EtnoFitness tarjoaa myös tanssitunteja dancehallista twerkkaukseen joogan lisäksi. Jutun kuvat ovat tunnista, jonka tanssitiimimme järjesti speksiläisillemme. Tanssijamme ovat käyneet lisäksi tutustumassa Senegal Special -tunnille, jossa käydään läpi senegalilaista tanssia:

Tanssitiimiläiset Emma ja Fiona kertaamassa koreografiaa.

Senegal Special -tunti, jolle tanssitiimipäällikköduolla suuntasimme, tuntui alusta alkaen helposti lähestyttävältä. EtnoFitnessin työntekijät vastaanotolta saliin saakka ovat ystävällisiä ja positiivisia, ja tilat ovat erittäin siistejä ja mukavasti sisustettuja. Harvemmin tanssisaleista löytyy sen suurempia sisustuselementtejä, mutta EtnoFitnessin pinkit seinäyksityiskohdat ja lamppurivistöt piristävät mustaa talvea kummasti.

Tunnin aikana pääsi todella tekemisen makuun – liikkeisiin oli helppo uppoutua täysin. Välillä koetuksella oli kunto, välillä taas aivosolut, ja eri suuntiin kulkeviin liikkeisiin sai todella keskittyä. Koko ajan kuitenkin tuntui, että kaikki ovat tervetulleita ja tunti tarjoaa jotain vasta-alkajista pidemmälle päässeisiin. Niin baletti- kuin street taustalla pääsimme vauhtiin itsekin ja nautimme tunnista paljon.

Tanssipäälliköiden vetämällä tunnilla produktiolaiset pääsivät opettelemaan esitysten koreografiaa.

Tunti oli meille mukavaa virkistystä speksikauden treenien keskelle, sillä tyyli oli musikaalimaailmaan verrattuna niin erilainen. Musiikki oli hyvää, tanssi todella rytmistä ja tunti kokonaan hyvin aerobinen. Kokonaisvaltaiset liikkeet saivat takuulla veren kiertämään koko vartalossa, ja arjen keskellä erityisesti tietokoneella istumisesta jymähtäneet hartiat kiittäisivät tunnista myös jatkossa. Olkapäät, niska ja rintakehä nimittäin pääsivät Senegal-tunnilla töihin.

Tunnin opettaja oli energinen ja mukava ja vakuutti myös omalla tanssitaidollaan. Tunnin jälkeen norkoilemaan jääneet tanssijat viittasivat siihen, että myös muut olivat viihtyneet tunnilla ja halusivat vielä tervehtiä opettajaa. Tunnille osallistuneet ihmiset olivat eri ikäisiä ja erilaisista taustoista, mutta tunnelma oli hyvä ja sopuisa. Meille jäi kokemuksesta positiivinen kuva. EtnoFitnessin tiloihin on lisäksi aina mukava palata myös omien speksitöiden pariin.

BLOGI

%d bloggaajaa tykkää tästä: