Iloisia uutisia yhteistyörintamalta! Humanistispeksin ja Kalliolan settlementti ry:n pitkäaikainen yhteistyö saa jatkoa myös vuoden 2022 produktion ajan! 

Kuten aiemminkin, Speksin esiintyvät tiimit ovat päässeet nauttimaan Sturenkadun varrella sijaitsevan Kalliolan setlementtitalon tarjoamista tiloista. On sanomattakin selvää, että Speksille harjoitustilojen saaminen niin sanotusti budjetin ulkopuolelta on elintärkeää. Siksi onkin mahtavaa, että olemme jo vuosia saaneet tehdä yhteistyötä nimenomaan Kalliolan setlementin kanssa, sillä Speksi ja Kalliola jakavat pitkälti saman arvopohjan toiminnassaan. Kalliolan toiminta perustuu ajatukselle naapuruudesta, jossa naapuruus on paljon enemmän kuin käytännön termi ihmiselle, joka asuu vieressäsi. 

Kalliolan omien sanojen mukaan naapuruus on “Mielentila, jossa asuu ymmärrys ja kyky antaa jokaiselle tilaa olla oma itsensä. Naapuruus on vastaus kaupungistuvaan elämään. Tapa elää ja olla.” Me speksiläiset pystymme samaistumaan näihin arvoihin, sillä omat arvomme on helposti liitettävissä ajatukseen naapuruudesta. Jokaisen ihmisen arvokkuus, paikka kasvaa ja vastuullinen yhteisö ovat varmasti asioita, jotka liittyvät Naapuruus-mielentilaan. 

Naapuruuteen ja hyvinvointiin kuuluu myös kulttuurillinen ulottuvuus, joka näkyy vahvasti Kalliolan toiminnassa, sekä loistavien tapahtumien muodossa että Kalliolan kansanopiston kurssitarjonnassa. Opiskelijateatterille Kalliola onkin ollut luontainen yhteistyökumppani, ja on ilo saada jatkaa yhteistyötä näin vakaalta arvopohjalta.

https://kalliola.fi/

Juuso Jääskeläinen, Vastaava tuottaja