Maskeeraus ja hiussuunnittelu

Speksin maskeeraajana heilut sivellin ja suoristusrauta kädessä kuumassa, hapettomassa ja puolialastomia näyttelijöitä vilisevässä huoneessa. Ei, se ei ole kamalaa, vaan tosi, tosi kivaa.

Kuva: Essi Laukkanen
Kuva: Essi Laukkanen

Maskitiimi vastaa maskeista ja hiuksista, ja kaikki saavat pomppia maskitiimin ja hiustiimin välillä. Takahuoneessa kaiken hiuslakkapölyn alla heitetään paljon levotonta läppää, kuunnellaan kaikkien suosikkibiisejä (silloin kun jonkun kännykkä toimii) ja luodaan hahmoille mielettömät maskit. Speksifiilis tiivistyy nimenomaan esitysviikolla, kun jokainen tiimi tekee täysillä työtä sen eteen, että saadaan illan esitys kasaan. Maskitiimi saa elää nimenomaan tuossa takahuonehälinässä, speksifiiliksen ytimessä.

Kuva: Lauri Hukkanen
Kuva: Lauri Hukkanen

Parasta maskeerauksessa on sen luovuus. Jokainen maskitiimiläinen saa osallistua maskien suunnitteluun ja yhdessä puvustuksen kanssa käytännössä päättää, miltä hahmot näyttävät ja miten niiden olemus saadaan upeiten esille. Luovuutta tarvitaan myös silloin, kun tuijotat pöydälle kasattuja puutereita, rasvavärejä ja tarvikkeita, ja mietit, miten saat ne kasattua jonkun naamaan kauniisti ja nopeasti.

Kokemusta maskeerauksesta ei tarvita, kunhan sivellin ja suoristusrauta ovat sulle ennestään tuttuja.Tervetuloa mukaan tiimiin!

$

BLOGI

%d bloggaajaa tykkää tästä: