Tanssitiimin päälliköt karjaisevat täten kutsuhuutonsa jokaiselle maan tai valitsemansa planeetan asukille, ken haluaa omistaa pienen palasen elämästään tanssille ja teatterille.

Kuva: Veera Ala-Kaila
Kuva: Veera Ala-Kaila

Tanssitiimiin haetaan eri tanssilajien osaajia ja monipuolisia tanssijoita, joilla riittää fiilistä ja innostusta koko treenikaudeksi. Speksitanssijana parasta on itsensä ilmaisu, esiintyminen, mielialahäiriöiset treenit ja se, että saa olla osana isoa speksiperhettä. Improaminen ja näyttelijöiden ja muiden kanssa treenaaminen vielä lisää mahtavuutta. Tanssitiimissä pääsee myös halutessaan osallistumaan koreografioiden luomiseen.

Rosales ja Kerkko vs. kätyrit
Rosales ja Kerkko vs. kätyrit

Speksi vaatii tanssijalta omistautumista ja eläytymistä, ei niinkään täydellistä tekniikkaa tai venyvyyttä. Tanssitiimi treenaa tiiviisti yhdessä, mikä näkyy mahtavana tiimihenkenä, plus tietysti upeana työn tuloksena. Koreografioita on paljon – ja siis paljolla tarkoitetaan oikeesti paljon – mutta niitä opetellaan vähitellen ja hiotaan speksiviikkoon asti. Tiimi hitsautuu syksyn aikana hyvin yhteen, ja me hengaillaan paljon myös treenien ulkopuolella. Koko syksy täyttyy treeneistä ja muista speksihommista – tiedossa siis paras syksy ikinä for sure.

Tanssijoiden koe-esiintyminen järjestetään pääsykoeviikonloppuna samaan aikaan näyttelijöiden ja laulajien kokeen kanssa. Kokeessa testataan perustekniikkaa ja –liikkeitä, tehdään vähän improa ja lopuksi opetellaan lyhyt koreografia. Fiiliksen on tarkoitus olla rento, ja me ei todella olla pelottavia, joten jos tanssi on sun mielestä yhtä ihanaa kun meistä, be there.

Hakulomakkeeseen pääset täältä.