Mitäpä olisivat speksibiisit ilman osaavaa bändiä niitä soittamassa? Bändi on välttämätön osa hyvää speksiä, ja bändissä soittaminen onkin paitsi kehittävää ja tärkeää työtä, myös äärimmäisen hauskaa!

Kuva: Heikki Lotvonen
Kuva: Heikki Lotvonen

Humanistispeksin bändi on perinteisesti ollut suuri ja soitinten valikoima laaja. Sekä puhaltajat että jouset otetaankin komppisoittajien ohella avosylin vastaan, jotta saadaan mahdollisimman massiivinen ja hyvänkuuloinen kokonaisuus aikaiseksi. Bändi harjoittelee keskenään ja yhdessä laulavien näyttelijöiden kanssa sovitustiimin sovittamia biisejä lokakuusta aina esityksiin asti, 2-3 kertaa viikossa ja esitysviikon lähestyessä mahdollisesti useamminkin.

Otamme mielellämme mukaan luovia, ryhmätyöhenkisiä oman instrumenttinsa varmoja taitajia, jotka ovat valmiita yllätyksiin sekä musiikkityylien ja -kokeilujen ilotulitukseen. Biisejä ei tietenkään ainoastaan harjoitella treeniksellä otsa rypyssä, vaan bändi tulee kuluvan produktion aikana nauttimaan myös rennosta yhdessäolosta ja hyvästä porukkahengestä.