Lähde mukaan seikkailuun

Tuotanto on käynnistynyt jo keväällä tiimipäälliköiden, tuottajien ja käsikirjoituksen kanssa.  Koko kesän tiimi on hionut teosta, joka on jo muutamien kuukausien aikana ylittänyt koko ryhmän odotukset. Vauhtia otetaan edellisten vuosien menestyksistä ja kierrokset kovenevat. Ei millään malttaisi enää odottaa, ja onneksi ei tarvitsekaan!

12017715_867500686620452_8431395063685557947_o
Tunnelmia syksyn 2015 pääsykoeviikonlopusta

Ohjaajan rooli vaihtelee prokkiksesta prokkikseen, teoksen hengestä riippuen, mutta yleisesti ohjaajan osaan kuuluu kokonaisuuden hallinta ja eri osien sovittaminen yhdeksi sulavaksi teokseksi. Ohjaaja näkee lavastuksen, kuulee musiikin, elää tapahtumat hahmojen kanssa ja miettii siinä sivussa budjettia sekä aikatauluja.

Yksi tosiasia on muovannut omaa rooliani tulevassa produktiossa: humanistispeksi on perhe ja alati laajeneva yhteisö. Ohjaajana minä toimin työnjohtajana, sparrausparina ja yhteisen vision soihdunkantajana, mutta loistava esitys saavutetaan monen lahjakkaan mielen yhteistyöllä. Minulla on jo nyt ollut ilo työskennellä useamman tiimin kanssa, ja todistaa kuinka hieno ajatus muovautuu loistavaksi hyppiessään mielestä toiseen.

Pikselisotilaat ja Bardus. Kuva: Lotta vuorio
Pikselisotilaat ja Bardus. Kuva: Susan Heikkinen

Tänä vuonna useampi speksi on löytänyt myös uuden kodin tuoreesta speksiklusteri Omsartista, joten uutta ja jännittävää on luvassa niin uusille kuin vanhoillekin. Tämän vuoden produktio on jo hyvässä vauhdissa ja vauhti vain kiihtyy. Jotain suurta on nyt tekeillä, sen tuntee luissaan.

Eli jos haluat olla mukana luomassa jotain ainutkertaista ja unohtumatonta sekä sinulle että kaikille tuleville katsojille, tule mukaan.

Tämä on kutsuhuuto. Me tehdään tämä, täysillä. Tässä ja nyt, yhdessä.

Rakkaudella,  ohjaaja Mari Ala-Nikkola

$

BLOGI

%d bloggaajaa tykkää tästä: