Nyt sen voi vihdoinkin sanoa: Metsä! Humanistispeksi goes skutsi, kuten koko syksy on kuiskittu. Torstaina vietettiin tulevan produktion nimenjulkistusjuhlia ja vihdoinkin voimme puhua vapaammin tulevasta.

Alina-sali oli ääriään myöten täynnä ja kihisi innostuksesta kun sata juhlavierasta kokoontui kuulemaan ensimmäistä kertaa (virallisesti) speksin nimen. Kuohuviini virtasi ja muonitustiimi oli taikonut upeaa teemaan sopivaa naposteltavaa: sienipiirasta, mustikkapiirakkaa sekä juuressipsejä. Mahtavat ilmapallopuut kohosivat salissa, ja ihmisten vaatteissa näkyi eläinkuoseja ja tulevan produktion hahmoja.

Kun tuottajat pyysivät ihmisiä hiljenemään ohjaajan puhetta varten jännityksen kohoamisen saattoi tuntea. Mari piti puheensa lyhyenä, mutta jokaista lausetta seurasi valtavat aplodit. Kun hän rullasi uunituoretta julistetta auki, päässäni soi rummunpärinää. Tuottajana tunsin valtavaa ylpeyttä koko speksiperheestä ja kaikesta siitä mitä tämä produktio on jo tehnyt. Fiilis oli aivan mahtava.

Julisteen ja nimen julkistamista seurasi ehkä kaikkein odotetuin hetki: teaserin julkistaminen. Olimme vain kuulleet huhuja traileritiimin seikkailuista, mutta nyt näimme vihdoinkin mitä he ovat puuhanneet. Teaseri oli vaikuttava, lumoava, mystinen. Katsoimme sen putkeen lukemattomia kertoja, ihan vain ihaillaksemme sitä.

Myös AD-tiimimme on urakoinut yötä päivää saadakseen haalarimerkit valmiiksi julkkareihin, ja merkin myötä speksin visuaalinen ilme on nyt kokonaan julkistettu.

Loppuilta oli upea. Musiikki soi, tanssilattialla oli väkeä ja kaikkialla riemuittiin yhteisestä projektistamme, meidän rakkaasta Metsästämme. Tässä vielä kuvia kaikkien iloksi (kuvat Susan Heikkinen).