Speksifuksit: Roosa

Produktion lähestyessä puoliväliä on aika kerätä produktiolaisten fiiliksiä parin viime kuukauden ajalta. Juttusarjan aikana tutustutaan ihmisiin, jotka syksyllä päättivät lähteä ennakkoluulottomasti haastamaan itseään ensimmäistä kertaa, eli speksifukseihin! Ensimmäisenä tutustutaan Roosaan.

Tanssija-Roosa
Kuva: Veera Ala-Kaila

Mikä sun nimi on? Kerro kolme vapaavalintaista asiaa itseesi liittyen.

Mun nimi on Roosa Saloheimo, opiskelen suomen kieltä, tykkään kirjoista ja metsässä olemisesta.

Kuinka mones vuosi yliopistolla? Miltä yliopisto on tuntunut?

Tää on mun toinen vuosi yliopistolla. Yliopisto on tuntunut tosi omalta paikalta ja myös oma pääaine on tuntunut tosi omalta ja hyvältä.

Mikä kiinnostaa pääaineessa erityisesti?

Aika lailla kaikki kiinnostaa. Päivittäin tulee semmosia ihme kysymyksiä mieleen kun et ”miks tää sana taipuu tälleen” ja ”miks tää toinen sana taipuu tälleen”. Ehkä just kielen rakenne kiinnostaa enemmä ku vaikka sosiolingvistiikka.

Mistä kuulit speksistä?

Speksistä kuulin varmaan kavereilta. Itse asiassa Sofia, joka oli viime vuoden speksin apuohjaaja, se on mun kaveri ja käski hakemaan tanssijaks.

Mikä sai hakemaan speksiin?

Viime vuonna olin myös hakemassa, mutta jätin tulematta lopulta pääsykokeisiin, koska fuksisyksyn kiireet estivät sitoutumasta. Olin keväällä katsomassa Peiliä, ja siinä oli ihan sikasiisti meininki, niin oli pakko hakea tänä vuonna. Halusin muutenkin jonkun tanssiproggiksen ja esiintymistä ittelleni tänä vuonna.

Onko sulla aikaisempaa tanssikokemusta?

Oon tanssinu 7-vuotiaasta asti. Yhden vuoden vietin Karjaan kansanopistolla tanssilinjalla. Eniten oon tanssinu nykytanssia, vähän myös balettia ja jazzia. Nykytanssi tuntuu eniten omalta jutulta.

Miltä alkusyksy on tuntunut, speksissä ja elämässä?

Vähän kiireiseltä mutta ihan kivalta. Kiire ei haittaa jos se kiire ei johdu koulutehtävistä, ja jos tekeminen on kivaa. Speksi on ihana!

Kuvaile kolmella adjektiivilla tanssitiimiä.

Mustelmainen, sitoutunut, hullunkurinen

Tunsitko speksistä ketään kun hait?

Mä tunsin entuudestaan Riikan, joka on näyttelijänä, ja sit mä tunsin Pauliinan ja toisen Riikan, jotka on sit tanssitiimissä. Ja sit tietty se Sofia.

Ootko päässy tutustumaan uusiin ihmisiin speksin kautta?

No tietysti tanssitiimiin on tutustunut aika hyvin, kun treenataan se kolme kertaa viikos. Muissa tiimeissä toimivia ei oo nähny samalla tavalla, paitsi tietysti nois tapahtumis, niinku speksiäisissä. Olis kyl kiva tutustua muihinkin ihmisiin paremmin, saada vielä parempaa käsitystä siitä mikä on se paljon puhuttu speksiperhe.

Miten sä näät seuraavat kolme kuukautta?

Varmasti tulee olemaan vielä enemmän treenejä ja kiirettä, mutta mulla on ollu ihan sikahauskaa treeneissä. Mustelmat ehkä lakkaa sattumasta. Esitysviikkoo edeltävää aikaa odotan ihan sikana, koska tiedän että sillon tulee oleen sellanen superhype päällä kokoajan. Ja nälkä.

Onko yhtä erityistä juttua jota odotat?

Ehkä just sitä esitysviikkoa ja sen huumaa. Mulla on ollu vähän ikävä esiintymistä kun on viime vuoden vaan treenannu tanssii, mut ei oo päässy esiintyyn.

Haittaako kiire?

Ei haittaa, kun tekeminen tuntuu mielekkäältä ja oon myös varautunut kiireeseen, kun pääsykokeissa jo korostettiin sitoutumista. Mulla ei myöskään oo mitään toista aikataulullista harrastusta, joten se on hyvä.

Vapaa sana. Vaik joku lause mihin haluut lopettaa haastattelun.

Voi ei, joku slogan? Ei mul kyllä ehkä oo. Öö, en tiedä paljastaako tää jotai, mut ollaan katottu Disney-leffoi tanssitiimin kaa.

Mikä on sun lemppari Disney-elokuva?

Mun täytyy paljastaa, että olen luopioihminen, mä en oo mikään suuri Disney-fani. Mikäköhän mun lemppari ois. Eks Maija Poppanen oo Disney-elokuva? Se on sit mun lemppari. Tai sit Peter Pan.

$

BLOGI

%d bloggaajaa tykkää tästä: