Humanistispeksin sporttikerhot

Speksissä ehdottomasti parasta on yhdessä tekeminen. Speksin yhteisöllisyys ei kuitenkaan rajoitu pelkästään yhteisen teatteriproduktion toteuttamiseen, vaan ulottuu myös vapaa-ajalle ja harrastuksiin. Viime produktion jälkimainingeissa salilla treenaamisesta kiinnostuneet löysivät toisensa. Speksille perustettiin oma salikerho, ja samalla innostuin myös itse perustamaan sulkapalloryhmän.

Pelasin nuorempana säännöllisesti sulkapalloa monen vuoden ajan. Helsinkiin muuton jälkeen tämä harrastus kuitenkin jäi, koska en löytänyt tai oikeastaan osannut etsiä pelikavereita mistään. Produktion aikana tapasin vihdoin monia muitakin, jotka halusivat päästä pelaamaan sulkapalloa. Perustin ryhmän ja nykyään kerhossa on mukana monia kaikentasoisia pelaajia. Sulkapallon pelaamisessa on hauskuuden ja helppouden lisäksi muitakin hyviä puolia. Lajiin ei vaadita paljoa varusteita ja kavereiden kanssa pelatessa hiki virtaa ja kunto kohoaa ihan huomaamatta!

14971543_1535382909808890_2090007437_o
Kirjoittajan harrastuksiin kuuluu sulkapallon ja salin lisäksi myös kiipeily

Olen vuosien varrella muutamaankin otteeseen yrittänyt aloittaa salilla käymisen, käynyt muutaman kerran ja sitten lopettanut syystä tai toisesta. Speksin salikerhon kautta löysin vihdoin innostuksen punttisaliin ja voimanostoon. Muut kerholaiset tarjoavat mielellään apua sopivan saliohjelman tekemisessä, oikeiden tekniikoiden kanssa ja tärkeimpänä tarjoavat tietysti hyvää seuraa. Monet saliharrastusta aloittelevat näkevät salille lähtemisessä suuren kynnyksen ja tuntevat epävarmuutta siitä, että he eivät esimerkiksi osaa liikkeitä ja joutuvat aloittamaan pienistä painoista samalla, kun kaikki muut nostelevat isolta näyttäviä painoja. Tämä mielikuva on kuitenkin täysin harhaa ja vain jokaisen oman kehityksen tiellä! Salilla treenaaminen on helppoa ja todella motivoivaa, kunhan vain pääsee alkuun. Speksiläisten salikerhossa opitaan ja kehitytään yhdessä toisten avustuksella. En olisi itse voinut kuvitella helpompaa tapaa aloittaa tätä mahtavaa harrastusta.

Humanstispeksin sporttikerhot tarjoavat mahdollisuuden tutustua muihin speksiläisiin muissakin kuin itse produktion merkeissä. Treenaamisesta saa myös kaikista eniten irti, kun sitä voi tehdä jonkun toisen kanssa. Yksin lenkkipolulla tai salilla huhkiminen käy todella nopeasti tylsäksi, mutta porukalla liikkuminen ja kavereiden läsnäolo motivoi vetämään urheiluvaatteet niskaan ja lähtemään liikkumaan!

Treeni-intoa syksyn pimeneviin iltoihin!

14959073_1535385129808668_1294377690_o
Bändipäällikkö ja sporttaaja Niko

 

Humanistispeksi ry:n jäsenet voivat kysyä lisää ottamalla yhteyttä joko salikerhovastaavaan Veera Ala-Kailaan tai sulkapallokerhovastaavaan Niko Huhtalaan.

$

BLOGI

%d bloggaajaa tykkää tästä: