Trailerimuistelmia

Olen englantilaisen filologian fuksi ja olen mukana Humanistispeksin vuoden 2017 produktiossa traileritiimissä, assarina. Hienompi termi tehtävälleni on ”second assistant camera”. Tykkään itse kovasti tästä nimikkeestä – tulee tärkeä olo!

Elokuvia katsellessa tulee harvemmin ajatelleeksi, mitä kaikkea niiden kulisseissa tapahtuu. Vielä harvemmin ymmärretään sitä, että mistään filmistä ei tule hienoa yhden hengen voimin.

Tunnustan nyt lupautuneeni assariksi ennen kuin olin edes varma mitä työtehtäviini tarkalleen kuului. Lyhyen google-haun jälkeen sain selville, että työni kenties olennaisin vastuu on klaffitaulun kopauttaminen. Jos ei muuta, niin olkoon tämä todiste siitä, että kuka tahansa on tervetullut speksiin, eikä aikaisempaa kokemusta tai tietoa tarvitse olla juuri ollenkaan.

15101854_1277994272264674_2058700289_oOhjaajamme oli pitkälti jo etukäteen visioinut trailerin pääpiirteet, mikä sopi mainiosti, koska aikaa trailerin tekemiseen ei ollut paljon. Sitä paitsi visio oli todella hyvä. Tietenkin laitoimme kaikki luovat päämme yhteen, ja kehitimme suunnitelmaa yhdessä. Aivoriihessä kaikki ideat otettiin vastaan ja mitä enemmän mietimme, sitä innostuneempia olimme. Myös hieman jännitystä hiipi ajatuksiin: miten me tästä selviämme? Mitä jos emme pystykään toteuttamaan juuri sitä Suurta Visiota?

15133860_1277993948931373_1272955702_oTraileria kuvattiin kahtena päivänä. Ensimmäinen päivä vietettiin Pitäjänmäessä sijaitsevassa tanssistudiossa – aidon, ammattimaisen greenscreenin edessä. Klaffin kopauttaminen oli alussa jännittävää, mutta siihen tottui nopeasti. ”Kuva kaksi, otto yksi”, julistin juhlallisesti jokaisen kohtauksen alussa ja myhäilin itsekseni.

Toisena kuvauspäivänä muistelimme lämmintä tanssistudiota kaihoisasti, hytistessämme lumipyryssä, hyisessä ja syrjäisessä Itä-Helsingin Rastilassa. Onneksi nuotio lämmitti. Olimme varmasti melko huvittava näky: kaikki tiimiläiset pingviinirykelmässä tulen ympärillä. Kamera kuoli aina välillä, ja samaten sormeni menettivät pariin otteeseen toimintakykynsä, mutta tunnelmallista ja hienoa matskua kyllä saatiin. Homma oli nopeasti purkissa. Päätin jakaa teille videon muodossa muutamia sneak peekejä kuvauksiin, saatat jopa nähdä vilauksia hahmoista!


Ehkä parasta trailerin kuvauksissa oli nähdä, miten kaikki tekivät yhteistyötä. Jokainen oli omistautunut omalle tehtävälleen, ja kaikki tiesivät mitä tehdä ja milloin. Myös taitavat speksinäyttelijät pistivät parastaan, ja heidän luovuuttansa oli ilo seurata assarin kiireiden lomassa. Olen ylpeä siitä, miten puhalsimme yhteen hiileen, ja tunnen itseni etuoikeutetuksi, kun sain olla mukana tekemässä jotain näin mahtavaa. Eikä yhtäkään varvasta menetetty kylmässä kuoliolle, mikä on aina plussaa!

15102018_1277995395597895_2081267813_o
Maarika, speksifuksi ja traileriassari

$

BLOGI

%d bloggaajaa tykkää tästä: