Speksin lavalla nähdään vuosittain toinen toistaa näyttävämpiä koreografioita, joissa usein myös hahmot pääsevät näyttämään tanssitaitojaan. Koreografioiden takaa löytyy kuitenkin yllättävän paljon työtunteja, jotka kuluvat Kisahallilla kopissa ideoiden.

Koreografioiden teko, eli tuttavallisemmin koreointi kuuluu tanssipäälliköiden tehtäviin. Tänä vuonna tanssipäälliköitä on kolme ja yksi heistä on aina kappaleen vastuukoreografi. Vastuukoreografi ei itse ole numerossa lavalla, vaan ohjaa musiikkikohtausta treeneissä. Lisäksi vastuukoreografi tutustuu kohtauksen ja kappaleen rakenteeseen ennen kuin koreografiaa tehdään yhdessä. Varsinainen koreointi tehdään kuitenkin aina koko porukalla, koska kolme päätä täynnä ideoita on parempi kuin yksi!

Tällä kertaa teidät lukijat päästetään kurkkaaman kisiksen koreosaliin ja seuraamaan koreografian syntyä! Ensin saatte kuitenkin pienen tutoriaalin koreografian rakentamiseen.

Koreografian teko neljässä vaiheessa:

  1. Suunnittele

Mitä haluat viestiä? Mikä on koreografian tavoite? Tunnetko jo kappaleen? Montako tanssijaa on?

  1. Ideoi

Kehittele muodostelmia, liikeideoita ja liikelaatuja jotka voisivat sopia. Voit etsiä musiikista iskuja tai muita kohtia jotka haluat hyödyntää.

  1. Liiku

Ylös lattialta ja liikkeelle! Liiku, kokeile ja uskalla epäonnistua. Peili on tässä kohtaa hyödyllinen apuväline!

  1. Testaa

Kun olet saanut jonkinlaisen idean kasaan, laita musiikki päälle ja kokeile toimiiko idea. Kauanko kunkin liikkeen pitäisi kestää? Asettele liikkeet musiikkiin.

Tarkkasilmäinen katsoja löytää jokaisen vaiheen myös videolta!

Teksti ja video: Maija Muntila

Kuva: Mari Ala-Nikkola