Vihdoin harmaa marraskuu on väistynyt ja aurinkoisen luminen joulukuu saapui. Mikä sen parempi tapa virittäytyä joulutunnelmaan kuin kuppi kuumaa glögiä ja lautasellinen uunituoretta crumblea? Ihastuttava muonituspäällikkömme Karoliina vinkkasikin reseptistä, joka sulaa suussa ja tuo varmasti joulufiilistä lusikallinen kerrallaan.

Chai-puolukkacrumble

Puolukkatäyte:
8 dl puolukka
2 tl riisijauho


Chaisiirappi:
1 dl sokeri
2 dl vesi
2 pss musta tee
1 tl inkivääri
6 maustepippuri
1 kanelitanko puolitettuna
6-8 kardemummansiemen
4-5 neilikka


Crumble:
100 g margariini
1,5 dl kaurahiutale
0,5 dl riisijauho
1 dl sokeri

1. Valmista siirappi. Lisää kaikki ainekset kattilaan. Anna hiljalleen lämmetä hellalla, kunnes kaikki sokeri on liennut.
2. Kun seos alkaa lähestyä kiehumispistettä, poista teepussit, ja anna redusoitua hellalla n. 10 min. Aseta sivuun.
3. Nypi kylmän margariinin joukkoon kuivat aineet crumblea varten.
4. Sekoita puolukat, chaisiirappi sekä riisijauho keskenään.
5. Levitä uunivuoan pohjalle ja ripottele päälle crumble.
6. Paista crumblea n. 180 asteessa keskitasolla n. 20 minuuttia, tai kunnes crumble on saanut hieman väriä.

Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Chia-puolukkacrumble
Kuva: Karoliina Heikkinen

Kommentoi