Puvustus

Speksi olisi varsin tylsä kokemus ilman näyttäviä ja ammattitaidolla ja rakkaudella tehtyä puvustusta. Myös kokemattomammat ompelijat ja asuista kiinnostuneet pääsevät kokeilemaan uutta ja koettelemaan omia rajojaan, kun tiimin kanssa suunnitellaan ja luodaan näyttelijöistä roolihahmoja.

Fuusiohahmo Al Bardus. Kuva: Veera Ala-Kaila
Fuusiohahmo Al Bardus. Kuva: Veera Ala-Kaila

Puvustukseen pääsee mukaan, vaikka aikaisempaa ompelukokemusta ei olisikaan. Kuten muissakin tiimeissä, erilaisille taidoille löytyy tarvetta ja kaikille löytyy omia taitoja vastaavia hommia. “Nepparivastaava” saattaa olla koko tiimin tärkein jäsen esitysviikon aikana, muodista kiinnostunut shoppailija löytää parhaat aarteet kirppareilta ja aleista ja askartelja nostaa asut aivan toiselle tasolle asusteiden avulla. Kokeneemmat ompelijat saavat vastuulleen rooliasuja ja pääsevät tekemään hommia lähemminkin näyttelijöiden ja tanssijoiden kanssa.

Kuva: Heikki Lotvonen
Kuva: Heikki Lotvonen

Jos ompelu ei kiinnosta, on tarjolla mahdollisuus käyttää omaa luovuuttaan asujen suunnittelussa ja hattujen ja muiden asusteiden kanssa. Omia etsijän kykyjään pääsee myös käyttämään halpojen materiaalien metsästyksessä kirpputoreilta, roskiksista, kangaskaupoista ja kaikista mahdollisista paikoista maan ja taivaan välillä. Lähde siis minun ja muiden tiimien kanssa Humanistispeksin historian  jännittävimpään seikkailuun ja kurkota tähtiin, sillä vain mielikuvitus (ja budjetti) on rajana!

$

BLOGI

%d bloggaajaa tykkää tästä: