Puvustus on…

hulluja ideoita. Puvustuksessa lähdetään liikkeelle suunnittelusta. Ideointi on, ja sen pitääkin olla, lennokasta, mielikuvituksellista ja välillä todella outoa. Kun ideoita on paljon, niistä on helpompi koostaa yli kaksikymmentä pukusuunnitelmaa.

häiriköintiä. Puvustustiimi tunkeutuu usein näyttelijöiden ja tanssijoiden treeneihin ensin mittojen ottamisen ja myöhemmin sovituksen merkeissä. Ensimmäisten treenien osalta voi olla montaa mieltä siitä, rikkooko tämä jäätä vai aiheuttaako se lähinnä ylimääräistä vaivaantumista.

epätoivoisia tekoja. Materiaalien hankkimiseksi käytetään lähinnä kaikkia lainsallimia keinoja kuten lähes kahden tunnin jonotusta kylmässä syyssäässä keravalaisen outlet-myymälän parkkipaikalla ja sukulaisten vaatekaappien häikäilemätön inventoimista. UFF:in euron päivät ovat lähes joulun veroinen ilonlähde.

Kaavoja
Tiimipäällikkö Suvi ja opetuslapsi Outi. Kuva: Taru Jäntti

matematiikkaa. Kaavan piirtäminen onnistuu aloittelijaltakin kun peruskoulun geometria ja laskutoimitukset ovat hallussa. Ja ainakin kun tiimipäällikkö on ammattitason pukuompelija joka neuvoo vieressä joka vaiheen.

raakaa työntekoa. Vaatteiden valmistus vie aikaa. Piste.

speksirakkautta. Mikään muu olento maan päällä ei ole niin ihastuttavan riemuissaan ja kiitollinen kuin näyttelijä, joka saa edes jonkun rievun päälleen lavalle. Puvustajan pahimmat painajaiset oman tuotoksen lyttäämisestä pitkien työtuntien jälkeen valuvat lähes sataprosenttisella todennäköisyydellä viemäristä alas.

Villasukat
Puvustajan ensimmäinen tehtävä: tuottajalle lapaset. Kuva: Taru Jäntti

parasta ja tärkeää. Tiimipäällikkö Suvin sanoin: ”Puvustus on tärkein osa speksiä, koska kukaan ei mene lavalle alasti.” Kyseisestä väittämästä tosin saatetaan käydä kiivaitakin keskusteluja puvustuksen kokouksissa.

$

BLOGI

%d bloggaajaa tykkää tästä: