Pähkinöitä. Eläinvideoita. Boogie Nights With ID. Historian kovimman speksin visuaalisen konseptin luominen kuukaudessa.

Yksikään standardilupsakka tiimi ei ole vielä tässä vaiheessa kokenut tarpeelliseksi kokoustaa maanisen tiheään. Sitä suuremmalla syyllä uljas Art Direction -poppoomme on into piukeana ottanut asiakseen jokaviikkoisen kokoontumisen. Harvesterpiiri-salanimellä on keräännytty Kaisan ryhmätyötiloihin jättiscreenien ja litran valkosuklaateetermospullollisten ääreen. Liukuovista ulos luikkivien edellisten kokoustajien Excelit ja sähköpostimassat vaihtuvat nopeasti Pinterestiin, Facebook-albumeihin, Youtube-välilehtiin ja erilaisiin näytteisiin siitä, mitä ei ainakaan haluta tehdä.

Pinnalisesti tarkasteltuna, ja prokrastinatorisista metodeistamme huolimatta, olemme hyvää vauhtia saavuttamassa järin kunnianhimoiset tulostavoitteemme. Hyvä niin, sillä ensimmäinen kuolemanvakava deadline on jo kuun vaihteessa, ja mukavaa lisäadrenaliinia pumppaa tietoisuus siitä, miten jylhiin puitteisiin tätä visuaalista konseptia oikein sorvataan (Humanistispeksi 2016 esitetään Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä, ks. esim. kolme edellistä postausta).

Laatimastamme ylen tyylikkäästä värikartasta syntyi pieni kohu, kun tiimimme päätti sen julkistaessaan hassutellen otsikoida erivärisistä neliöistä koostuvan minimalistisen sommitelmansa speksin uunituoreeksi julisteeksi.

Sarkasmia
AD-tiimin ”ehdotus” julisteeksi

Kaikki vastaanottajat eivät aivan aistineet veikeänironista äänensävyämme rapsakan otsikkofontin läpi. Sittemmin tilanne on harmonisoitunut, ja vilkkaan ideasquashin jälkeen on saavutettu yhteisymmärrys siitä, mikä on julisteen tarkoitus ja kuinka se tehdään. Siinä sivussa on suollettu luonnoksia, viety fanipostia Madventuresin Rikulle ja Tunnalle, metsästetty sopivia fontteja puhelinhäiriköimällä erästä alkoholitehdasta, sekä laadittu äärimmäisen kunnianhimoinen esitelmä/kyselytutkimus otsikolla ’Why Comic Sans?’. Sitä, hyvät lukijat, saatte nyt ihastella, sillä aivan kaikki muu on tietenkin vielä kutkuttavan salaista!