Vuoden 2017 produktion lipunmyynti alkoi viime viikolla, minkä kunniaksi haastattelimme lipunmyyntipäällikköämme ja taustalaulajaa Jasmin Tagia.

Miten alun perin päädyit speksiin mukaan?

Hain Humanistispeksiin ensimmäistä kertaa viime vuonna – tosin hieman jälkijunassa. Sekä pääsykoeviikonloppu että speksiäiset olivat molemmat ehtineet jo mennä ennen kuin uskaltauduin hakea mukaan. Todella moni englanninkielen opiskelija oli ottanut osaa speksiin ja heidän innostuksensa projektista sai minut katumapäälle. Ihme ja kumma –  mutta minun onnekseni – minut otettiin muonitus- sekä lipunmyyntitiimeihin.

Miten päädyit lipunmyyntitiimin päälliköksi?15803248_571493086389821_3838343995340095488_n

Päädyin lipunmyyntitiimin päälliköksi aika yllättäen. En ollut harkinnut paikkaa ennen kuin Taru, yksi tämän vuoden tuottajista, otti minuun kesän alussa yhteyttä. Minua jännitti aluksi, koska aikaisempaa kokemusta moisista vastuutehtävistä ei löytynyt, mutta tiesin haluavani olla tänä vuonna enemmän mukana tekemässä uutta produktiota.  Lipunmyynnin lisäksi olenkin myös taustalaulajana.

 

Kertoisitko hieman lipunmyyntitiimin työskentelystä ja tehtävistä?

Lipunmyyntitiimi on vastuussa lippujen sekä oheistuotteiden, kuten haalarimerkkien, myynnistä. Tänä vuonna hommat lähtivät rullaamaan jo syksyllä, kun vuorossa olivat suuremmat nimenjulkistuspippalot kuin koskaan aikaisemmin. Möimme lippuja parina päivänä keskustakampuksilla ja itse juhlissa tarkistimme saapujat. Nyt vuorossa ovat kampuslipunmyynnit, jotka starttasivat 7. päivä! Myymme siis lippuja eri kampuksilla ja samalla tuomme Humanistispeksin uusinta produktiota oppilaiden tietoisuuteen. Myymässä on niin lipunmyyntiläisiä kuin ihmisiä muista tiimeistä, mikä tuo omanlaisensa energian tekemiseen.

img_1392
Mitä omiin tehtäviisi tiimipäällikkönä kuuluu?

Päällikkönä olen vastuussa ihmisten informoimisesta ja työtehtävien jakamisesta tiimiläisten kesken. Myyntipisteiden varaus
ja suunnittelu ovat myös vastuullani. Excelistä on tullut taas kunnon tuttavuus vuosien tauon jälkeen. Aikaisempina vuosina lipunmyyntipäällikön tehtävänä on ollut huolehtia myös verkkokaupasta, mutta koska Savoy-teatterilla on erillinen sopimus lippu.fi -kaupan kanssa, on Taru hoitanut tätä saraa.


Mitä speksi sinulle merkitsee?

Speksi on antanut minulle uusia ystäviä ja yhteisöllisyyden tunnetta.  Se on mahdollistanut sen, että olen tutustunut todella lahjakkaisiin tyyppeihin ja antanut uskallusta lähteä mukaan myös toisenlaisiin seikkailuihin, kuten aktiivisemmin ainejärjestöni toimintaan. Speksi tuo piristystä harmaaseen arkeen ja rakas harrastus – laulaminen – on saanut taas suuremman jalansijan elämässäni. Toki varsinkin esitysviikon lähestyessä stressin määrä on myös noussut, mutta oman panoksen antaminen jonkin aikaan saavuttamiseksi on aivan omanlaisensa fiilis.

Haluatko sanoa vielä jotain haastattelun päätteeksi?

Olen ylpeä siitä, että olen voinut antaa oman panokseni tälle produktiolle, enkä jaksa odottaa, että pääsemme näyttämään muillekin mitä viimeisen vuoden ajan olemme valmistelleet!

1622850_10202313440792130_5023320163526119169_n
Lipunmyyntipäällikkö ja taustalaulaja Jasmin