Promokuvaukset tämän vuoden produktiota varten tapahtuivat tammikuun alkupuolella Kaupunginmuseossa sekä Uudella ylioppilastalolla. Promokuvausten näkyvin osa, itse kuvat hahmoista, tulevat näkymään Humanistispeksin sivuilla ja someissa. Osa julkaistiin jo eilen nimenjulkistusjuhlissa ja osa tulee some-kanaviin yksitellen ennen esityksiä.

Vaikka kuvaukset kestivät vain yhden aamupäivän ajan, on taustalla paljon valmistautumista niin puvustuksen kuin maskin ja hiustenkin osalta. Seurasimme promokuvauksissa maski- ja hiustiimissä toimivaa Kaisua. Kaisu on englannin opiskelija ja ensimmäisen vuoden speksiläinen.

Miten päädyit speksiin ja hius- ja maskitiimeihin?

Kuulin ensimmäisen kerran speksistä vuosia sitten isoveljeltäni, joka oli mukana KY-Speksissä, ja siitä lähtien tiesin haluavani speksijuttuihin mukaan. Maskeeraus on ollut rakas harrastus jo pitkään, ja kuultuani maski- ja hiustiimistä avajaiskarnevaaleissa päätin hakea siihen.

Miten speksivuotesi on mennyt?

Speksivuosi on sujunut oikein hyvin! Oon saanut paljon uusia kavereita ja tuttavuuksia ja oppinut uusia juttuja maskeerauksesta ja hiustenlaitosta. Paljon aikaisia herätyksiä mutta sitäkin enemmän uusia kivoja kokemuksia!

Miten maskeeraus ja hiustenlaitto sujui tänään?

Ihan kivasti, vaikka tulikin kiire! Oli siistiä nähdä kaikki hahmot valmiina.

Kulttuurivinkkisi:

Black Mirrorin kauan odotettu neloskausi, joka tuli Netflixiin pari viikkoa sitten. Se pistää ajattelemaan.

Teksti ja video: Sohvi Tikanmäki