Speksiperhealbumissa produktioihimme osallistuneet aina speksijunioreista alusta asti mukana olleisiin kertovat speksitaipaleistaan.

Me oltiin viime vuonna ekaa kertaa Humanistispeksissä mukana tanssijoina, ja nyt ollaankin intoa täynnä luomassa uutta taidespektaakkelia tiimipäälliköiden ja koreografien roolissa. Viime vuoden speksi oli mieletön, ja saatiin tanssia kaikkea laidasta laitaan, mm. nykäriä, hiphoppia, jazzia ja kasaridiskoa (oh yes!). Vaikka tanssi on jo itsessään maailman paras asia, teatterielementti tuo siihen vielä paljon lisää. Tanssin sai yhdistää muuhun itsensä ilmaisuun ja jopa näyttelemiseen, mikä on superkivaa.

Pikselisotilaat, Mezereum ja Bardus. Kuva: Lotta vuorio
Pikselisotilaat, Mezereum ja Bardus. Kuva: Lotta vuorio

Kaiken tosissaan treenaamisen ohella speksi on myös vaikka mitä muuta. On kaikenlaisia saunailtoja ja pippaloita joiden kautta ehtii tutustua oman tiimin lisäksi myös kaikkiin muihin speksiläisiin. Yhteishenki rakentuu syksyn aikana ihan mahtavaksi koko produktion kesken, ja kaikki odottaa valmista esitystä ihan hulluna. Koko speksivuosi huipentuu lopputalvella näytösviikkoon, kun mukana on näyttelijät, livemusiikki ja -laulu, valot, puvut, maskit, lavasteet, äänitehosteet ja kaikki muu mieletön juttu ja ilmapiiri siinä ympärillä.

Kuva: Inka Lähteenaro
Kuva: Inka Lähteenaro

Sen verran on pakko varoittaa, että kun speksille antaa pikkusormensa, se vie koko ihmisen. Eli jos kiinnostaa saada kokemus jonka tulee muistamaan koko loppuelämän yhtenä parhaista asioista mitä on ikinä tehnyt, tässä se on. Ole hyvä.

Veera ja Emma, tanssiameebat