Kuiskutuksia

Mitä on kesä?
Lyhyt, unenomainen ja häikäisevä valo, joka katkaisee tutut rutiinit. Tarjous mennä ja olla oma itsensä ihmisten seurassa, jotka jakavat valon. Oopperan hiljaiset kuiskutukset intensiivisen alkusoiton jälkeen.

Lähes täsmälleen viisi kuukautta sitten sain tietää, että pääsen ohjaamaan seuraavan Humanistispeksin. Sitä seuranneen kuukauden aikana valittiin nopealla tahdilla seuraavan produktion käsikirjoitus ja tiimipäälliköt. Toukokuussa päivät muuttuivat jatkuvasti pidemmiksi, ja salaperäinen hiljaisuuden verho peittyi produktion ylle. Hiljaisuus on ollut tosin vain näennäistä.  Suljettujen ovien takana on suunniteltu ja ideoitu produktiota kokonaiseksi, yksi asia kerrallaan. Nyt kun syksy on saapunut, produktio on valmis siirtymään pienen piirin supinoista alati laajeneviksi kuiskutuksiksi.

Mitä on syksy?
Ensimmäiset villasukat lämmittämässä jalkoja. Kasvava tietoisuus akateemisten velvoitteiden lähestymisestä, ja epätoivoista kurssimetsästystä WebOodista. Kosketus motivoituneisiin ja innostuneisiin ihmisiin, jotka ovat vuodesta toiseen halukkaita uskomaan, pyrkimään ja tekemään.

Kun syyskuu vaihtuu lokakuuksi, produktiomme tekijämäärä on nelinkertaistunut. Sitä ennen on kuitenkin aika paljon kuiskuttelua tehtävänä. Humanistispeksi aktivoi itsensä hakumarkkinoinnin, improamisen ja illanviettojen kautta. Avajaiskarnevaaleilla Humanistispeksi näkyy tuoreen speksiesityksen ja improamisen merkeissä. Tarkoituksena on epäilemättä nähdä tuttuja ja rakkaita ihmisiä, mutta ennen kaikkea ajattelemme ihmisiä, jotka eivät vielä tiedä mikä on Humanistispeksi, ja minkälaisia ihmeitä tuon nimen alle piiloutuu. On siis aika siirtyä kokouksista ja kuiskutteluista toimintaan.

Mitä on Humanistispeksi 2017?
Ohjaajan tempoilevaa assosiointia ja tunnelmointia vuodenajoista. Muutto uuteen kotiin, joka tarvitsee sistuksen. Tuttuja ja uusia ihmisiä, jotka haluavat jakaa visioita ja ajatuksia yhteisestä esityksestä. Tarina pyrkimisestä, uskaltamisesta ja tekemisestä.

Tämä produktio on neljäs Humanistispeksi, jota olen tekemässä. Minulle jokainen speksin parissa käytetty vuosi on merkinnyt uudenlaista tarinaa, joka nivoutuu muuhun elämääni. Speksi on opettanut minulle paljon asioita yhteisöllisyydestä, itsensä ylittämisestä ja pitkäjänteisyydestä, ja näistä asioista en olisi voinut oppia missään muualla. Humanistispeksi on tarjonnut turvallisen paikan kehittää itseään niin ihmisenä kuin teatterin tekijänä.

Tämä kirjoitus on kutsu juuri sinulle tulla tekemään tämänkin vuoden tarinasta ainutlaatuinen. Speksi tarjoaa inspiroivan ympäristön täynnä ihmisiä, joille produktio on muuttunut jo nyt hyvinkin henkilökohtaiseksi, ja jotka tekevät intohimoisesti töitä sen eteen, että tämänkin vuoden speksistä tulee vähintään yhtä laadukas kuin lukuisat edeltäjänsä. Uskalla tulla tekemään ja kokemaan asioita, joita et voi vielä edes kuvitella.

Nopeasti virtaava kuiskutus muuttuu pian tuuleksi, joka kertoo omaa tarinaansa.  Tuulen kertomus nostaa kylmiä väreitä, mutta tarina jota se kertoo on tuttu ja rakas: lumen narskuminen saappaiden alla kaukaisessa kaupungissa, jonka vetovoimaa ei tuulikaan voi vastustaa.

Profiilivaihdos
Päivä päivältä innokkaampi ja jo nyt kaikesta aika nöyrä ja kiitollinen ohjaaja, Timi Ritvasalo

Lisätietoa speksistä ja haettavista osaajista sekä hakulomake löytyvät täältä.

$

BLOGI

%d bloggaajaa tykkää tästä: