Halloween speksikkäästi

Halloween huomenna, eikä hajuakaan miksikä pukeutua? Speksi tarjoaa avun! Palataanpa vuoteen 2016 ja Metsään. Näillä yksinkertaisilla ohjeilla sukellat eläimelliseen maailmaan ja kanavoit itsestäsi esiin oman elämäsi lokin.

Lokki: Hilda Tolonen

1. Pohjusta ihosi. Muista kuoria ja kosteuttaa kunnolla. Käytä silmämeikin pohjustusvoidetta silmäluomilla, jos ne taipuvat rasvoittumaan päivän mittaan.

2. Tee pohja valkoisella voidemaisella värillä. Kestävän lopputuloksen saat käyttämällä esimerkiksi Kryolanin Supracoloria tai Grimasin Crème Makeup -meikkivoidetta. (Huomaa, että rasvapohjainen meikkivoide voi olla hankalampi saada päivän päätteeksi iholta täysin pois. Käytä meikinpoistoon öljypohjaista meikinpoistoainetta.) Levitä voidetta meikkisienellä- tai sudilla koko kasvojen alueelle, mukaan lukien kulmakarvojen ja huulien päälle. Muista häivyttää myös kaulaan.

3. Ota keltaista tai oranssia värivoidetta, sillä tehdään nokka! Myös luomiväri saattaa toimia valkoisen pohjan päällä. Aloita nenänpäästä ja pidä nokan kärki kapeana nenän kohdalla. Seuraa silmäkuopan luonnollista kaarta niin, että rajaus levenee otsalla koskettamaan kulmakarvojen reunaa. Kulmista anna rajauksen leventyä maltillisesti aina hiusrajaan saakka.

4. Ota musta geelivoide tai rajauskynä ja jäljitä juuri piirtämäsi nokan reunat.

5. Samalla mustalla värillä voit piirtää kulmakarvat. Kulmien muodolla ja karikatyyrimäisyydellä voi leikitellä oman mielen mukaan. Ohutta sivellintä käyttäen luo ensin kulman ääriviivat ja sitten täytä muoto mustalla värillä.  Ohuella siveltimellä hahmottele kulmien yläpuolelle karvamaisia vetoja niin, että tasaisin väliajoin ne paksunevat. Noin kuusi ”karvaa” riittänee, mutta tällä voi myös leikkiä.

6. Ota mustaa luomiväriä ja lisää sitä silmän ulkonurkkaan. Mustaa tulee helposti liikaa, joten lisää sitä vähitellen. Helpompi on aina laittaa lisää kuin ottaa pois. Häivytä musta väri ovaalin muotoisella häivytyssiveltimellä.Häivytä luomiväri luomen keskiosaan saakka ja kulmaluun alle. Jätä kulmakarvojen ja luomivärin väliin hieman tyhjää tilaa.

7. Mustalla luomivärillä korosta silmän alla olevaa silmäpussia. Helpointa on seurata luonnollisen silmäpussin rajaa. Lähde ohuella luomivärisiveltimellä piirtämään silmän sisänurkasta ja vie viiva aina silmän ulkonurkkaan saakka.

8. Hengähdä. Kohta ollaan valmiit!

9. Varjosta posket mustalla luomivärillä. Tarkemmat ohjeet varjostamiseen ja sen saloihin löydät esimerkiksi Saara Sarvaksen blogista.

  • Tunnustele sormin missä poskiluu kulkee. Todennäköisesti tunnet myös kuinka poskiluu pyöristyy lopustaan. Siitä tiedät mitä jäljitellä siveltimellä ja mihin lopettaa varjostus.
  • Ota napakka viistosivellin ja hahmottele sävy paikoilleen. Jälleen kerran maltti on valttia, eli lisää väri vähän kerrallaan.
  • Häivytä väriä löysähköllä pyöreäpäisellä sudilla.
  • Toista kahta edellistä kohtaa, kunnes olet tyytyväinen tulokseen.

11. Lopuksi ota väritöntä irtopuuteria ja joko puuterivipalla tai isolla puuterisiveltimellä taputtele puuteri kauttaaltaan (silmäluomia lukuun ottamatta). Älä ole liikkeissäsi liian raju ettei kova työ lähde liukumaan ympäri naamaa.

Viimeistele look pöyhimällä hiuksiasi, vetämällä farkkutakki yllesi, vaaleat housut jalkaasi ja keltaiset popot kruunaamaan kokonaisuus. Lopputulos: Kauppatorin kauhu – Lokki!

Kuva: Susan Heikkinen

Lisää inspiraatiota Halloweenia varten voit hakea myös käymällä läpi aikaisempien produktioidemme sivuja!

BLOGI

%d bloggaajaa tykkää tästä: