Rumpalin syksy speksibändissä

Nimeni on Niko, opiskelen englantilaista filologiaa ensimmäistä vuotta ja olen myös ensimmäistä kertaa mukana Humanistispeksissä. Aito fuksi siis kaikin puolin. Musiikki, ja erityisesti rumpujen soittaminen, on ollut todella tärkeä harrastus itselleni jo monta vuotta, ja aloittaessani yliopisto-opinnot sain heti ajatuksen, että olisi mahtavaa löytää jokin uusi musiikkiin jollain tapaa liittyvä projekti yliopistopiireistä. Aluksi ei meinannut löytyä oikein mitään, vaikka koitin jatkuvasti kysellä opiskelutovereilta. Sitten joku sattui mainitsemaan sanan ”speksi” ja lumipallo lähti vyörymään.

Niko rumpali
Niko

Kohta olinkin jo käynyt koesoitossa ja paikka speksibändin rummuissa oli varmistunut. Alkuperäinen hieman vielä hämärä idea ”vois katella jonkun kivan pienen musaprojektin tähän syksylle” oli vaihtunut hetkessä musikaaliin Kansallisteatterin näyttämöllä. Edessä oli siis paljon haasteita ja treenaamista, mutta ennen kaikkea paljon hauskanpitoa ja hienoja hetkiä!

Darrasoinnut
Kitaristit Heikki ja Matias pohtivat darrasointuja.

Ehdottomasti hienointa speksissä on tätä produktiota tekevät ihmiset ja porukalla tekemisen meininki! Tätä ei vaan voi liikaa hehkuttaa. On ollut ihan parasta päästä mukaan työskentelemään näin taitavien ja hienojen tyyppien kanssa, enkä tarkoita pelkästään bändiä, vaan aivan kaikkia tähän produktioon osallisia.

Hynynen mustana
Osa bändistä, mukana myös sovittaja Samuli korvaamassa puuttuvia laulajia.

Speksissä mukana oleminen vaatii todella paljon sitoutumista, treenejä on pidetty pari kertaa viikossa ja loppua kohden tahti vaan kiristyy, mutta speksistä saa myös saa todella paljon irti, kun vaan heittäytyy täysillä mukaan. Itselläni ei todellakaan ollut minkäänlaista aiempaa kokemusta teatterista tai musikaaleista ennen speksiä, puhumattakaan näin ison bändin (13 soittajaa + valtava kuoro + laulavat näyttelijät) kanssa soittamisesta, ja kokemus on jo nyt ollut todella opettavainen ja hieno. Aivan älyttömästi on päässyt oppimaan uutta ja paras on vielä tulossa, eli itse esitykset helmikuun lopussa.

Solistit mukana
Treeneissä mukana näyttelijä Manu.

Tätä tekstiä kirjoittaessa on enää hieman alle kuukausi ensi-iltaan. Note to self: täytyy yrittää nauttia tästä kaikesta täysillä vielä niin kauan, kuin tätä kestää.

$

BLOGI

%d bloggaajaa tykkää tästä: