Omstart, laske uudestaan!

Yhteistyössä K-rauta

Ei ole sattumanvaraista, että Metsä-näytelmän raaka-aineena toimii metsä itse. Emme kuitenkaan tuo metsää lavalle sellaisena kuin se luonnossa kasvaa, vaan lisäämme siihen ihmisen läsnäolon.

Siispä lautakaupoille K-rautaan!

Lavastus3

Ostoslistalla: kakkosnelosta, nelosnelosta, lautaa, ja pirusti ruuveja. Paku alle ja K-rauta Lanternaan shoppailureissulle! Ensimmäinen ostos on kuitenkin kahvi ja pulla, sillä aamu on aikainen ja ajatus täytyy saada kulkemaan kofeiinilla ja sokerilla. Meillä on nimittäin tarkat tekniset piirrokset tarvitsemastamme materiaalista. Ruuviostastolla täytyy kuitenkin soittaa konsultaatiota, jotta osataan ostaa oikeat ruuvit.

Kun ruuvit on valittu, siirrymme ulos valitsemaan puutavaraa. Puutavara myydään rautakaupoissa yleensä jossain tietyssä mitassa, joten jos tarvitaan 10 kappaletta 150 senttisiä pätkiä, täytyy hieman laskeskella kuinka saadaan sopivat palat leikattua ilman, että jää liikaa ylimääräistä. Insinöörille tämä on ehkä kakkupalanen, mutta me teemme Humanistispeksiä. Naureskelimme seuralaiseni Tuomaksen kanssa, että improvisoinnin taito on tärkeä myös muualla kuin speksin lavalla. Omstart, laske uudestaan!Lavastus5

Iso kiitos kuuluukin K-raudan kärsivällisille työntekijöille! Nuori mieshenkilö sahaili eri pituisia lautoja hyväntuulisena hyisestä helmikuun säästä huolimatta, eikä näyttänyt pitkää naamaa, vaikka jäimme pohtimaan otammeko seuraavan pätkän 150 senttisenä vai kymmenen senttiä lyhyempänä.

Jokaisen palan saimme kuitenkin sahattua ja lopulta kuljetettua kantakaupungissa sijaitsevaan olohuoneeseen, joka toimii opiskelijaproggiksen lavastustyöpajana. Oli muuten aikamoista työntää 2,5 metrisiä paaluja tavalliseen henkilöhissiin. Onneksi kämppikset ovat suopeita olohuoneen lautapinoa kohtaan ennen kuin Metsä nousee Kansallisteatterin Pienelle näyttämölle!

hiisitanssi
Kuva: Susan Heikkinen

$

BLOGI

%d bloggaajaa tykkää tästä: