Katsaus takahuoneen tapahtumiin

Tällä kertaa pääsemme täällä blogin puolella kurkistamaan ehkä joillekin jopa hieman tuntemattoman tiimin toimintaan. Maskeeraus- ja hiustiimi, tuo takahuoneen piilossa ahertava joukkue, koostuu tänä vuonna kolmestatoista (!!) upeasta ja taitavasta sivellintaikurista. Tiimi on todellakin hurjan iso, mutta niin on myös esiintyjämäärä: heitä on noin kolmekymmentä. Takahuoneessa käy siis aikamoinen vilske, kun esiintyjille suditaan maskit naamaan, ja ilmassa leijuu ydinlaskeumaa muistuttava hiuslakkapilvi.

Maskitiimin työtahti kiihtyy mitä lähemmäs loppua produktio kulkee. Alkusyksy meni lähinnä tiimiä kootessa, mutta ehdimme aloittaa myös maskien ja kampausten suunnittelun varhain syksyllä. Ensimmäinen todellinen koitos tiimillemme tuli marraskuussa, jolloin kuvattiin traileri. Joulukuussa pääsimme testaamaan lukuisat visiomme kaikkien esiintyjien kasvoilla, joten suunnitelmat olivat jo aika selviä ennen joululomaa. Loman aikana maskitiimi sai kerätä voimia tammikuun voimannäyttöön, promokuvauksiin, joissa maskien ja hiusten täytyi olla tuliteriä salamavalojen loisteessa. Mutta eihän se ollut kuulkaa vielä mitään. Innolla odotamme esitysviikkoa, jolloin maskitiimi saa suunnilleen asua Kansallisteatterissa. Tämä ei tiimipäällikköä haittaa lainkaan.

Maski4
Kuva: http://perceptionvsfact.com/135d

Itse tiimipäällikön työ on ollut lähinnä ohjeiden jakoa, tapaamisten järjestämistä, hahmojen suunnittelua, tuotteiden hankkimista ja mahdollisten sponsoreiden miettimistä. Nyt olen itse asiassa oivaltanut, miksi tiimipäällikkö on olemassa: hän tekee aikatauluja! Niitä on paljon. Viime aikoina vapaat iltani ovat menneet miettiessä, miten yhdistää kolmenkymmenen esiintyjän ja kolmentoista maskeeraajan aikataulut yhden viikon ajalle.

Kerroinko jo, että speksi on yksi maailman mahtavimmista asioista? Nimittäin tuotteiden hankkimista en pidä ollenkaan pahana. Kukapa kosmetiikkaan rakastunut ei olisi halukas lähtemään maskeeraustuoteostoksille speksin suoma budjetti takataskussaan. Katsotaan vaan produktion jälkeen, miten reilusti se budjetti menikään yli…

Screen Shot 2016-02-19 at 07.43.19.png

Jotta en antaisi maskitiimistä liian analyyttistä kuvaa, täytyy varmaan heittää vielä taitelijakortit pöytään. Me maski- ja hiustiimin kasvatithan olemme siis oman elämämme taiteilijoita. Näemme kasvot maalarin tyhjänä, valkoisena canvaksena, jolle voimme luoda mitä ikinä haluammekaan. Onnekseni olen löytänyt tiimiini juuri ne, joilla sitä mielikuvitusta ja inspiraatiota löytyy vaikka muille jakaa. Kun näyttelijä luo roolihahmolleen luonteen, eleet ja äänen, on maskin tehtävä saada hahmo myös näyttämään siltä, miltä pitääkin. Tänä vuonna maskin ja hiusten osalta kaikista hauskin, mutta myös vaativin osuus, on ollut eläinhahmojen luominen. Kuinka maskeerata hirvelle turpa? Miten saadaan näyttelijän hiuksista ilveksen korvat? Entä miten ihmeessä teemme ihmisestä linnun? Nämä haastavat kysymykset ovat vieneet maskitiimin toiminnan uusiin sfääreihin, ja lopputulokset ovat, vaikka itse sanonkin, uskomattomia. Tule vaikka itse katsomaan. Ensi-ilta on jo aivan nurkan takana!

Maski5
Karu totuus paljastuu. Kuva: http://becuo.com/makeup-artist-memes

Jos ei vielä tullut ilmi, niin maskitiimiille sydämeni antaneena olen erittäin visuaalinen ihminen, joten annetaan seuraavaksi kuvien puhua puolestaan. Jotta postaus ei olisi pelkkää memeilyä, tältä näyttää Lokin maski suunnitelmasta toteutukseen.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Lisää hahmojen maskeja pääset näkemään Humanistispeksin Facebook-sivuilla, sekä tietenkin Kansallisteatterilla ensi tiistaista alkaen. Maski- & hiustiimi toivottaa omasta puolestaan kaikki lämpimästi tervetulleiksi!

$

BLOGI

%d bloggaajaa tykkää tästä: